Folosirea si intretinerea pardoselii suprainaltate
Produs nou
Cel mai bun pret
Odata instalata, pardoseaua tehnica, aceasta va trebui sa fie corect intretinuta pentru ca pe de o parte sa-si pastreze intacte proiprietatile si utilitatea iar pe de alta perioada de utilizare sa depaseasca teremenele prevazute in fisele tehnice.
1) Pentru ulterioare interventii sub pardoseala, panourile se vor ridica in modul prezentat in documentatia livrata odata cu produsul. Evitati formarea de insule.
2) Depozitarea panourilor se va face doua cate doua cu suprafetele pedonabile in contact, pereche peste pereche, pentru a se evita deteriorarea numarului seriei de productie.
3) In cazul in care pardoseala este desfacuta se va evita transportul obiectelor grele pe suprafata sa, incarcarea pardoselii fiind calculata pentru sistemul complet asamblat.
4) a) Ridicarea panourilor se va face cu ustensile speciale – ventuze sau dispozitiv ISTRICE (mocheta). Dintr-un rand se pot ridica maximum 3 panouri.
b) Se va pozitiona ventuza in centrul panoului la 5 cm de una din margini, se ridica usor pana se desprinde panoul din pardoseala apoi se ridica vertical.
c) Pentru reasezarea panoului se va pozitiona ventuza identic si se aseaza pe cele doua picioare din partea opusa panoul apoi acesta se va lasa usor pe structura metalica.
Nu incercati sa introduceti degetele in golurile dintre panouri.
Nu folositi unelte neadecvate pentru a ridica panourile (surubelnite, dalti etc.)
Detasati imediat ventuza dupa ce ati ridicat panoul.
Nu asezati panourile pe margini pentru a nu le deteriora.
Indepartati eventuala mizerie care s-ar putea aseza pe structura metalica inaintea pozitionarii panourilor. Verificati garniturile daca sunt corect aplicate pe structura metalica.
5) Dupa interventie panourile se vor reaseza exact in pozitia originala si se vor verifica fiecare daca se aseaza bine.
6) Temperatura in camera unde s-a montat pardoseala va fi mentinuta intre 15 si 25 grade Celsius iar umiditatea relativa intre 40% si 65%. Orice schimbare in afara acestor tolerante va cauza dilatarea sau contractia panourilor si prin urmare dereglarea pardoselii.
7)Orice taietura in panou se va face la minim 100 mm de margine. Depinzand de greutatea suportata se vor adauga picioare de sprijin.
8) Nu se vor face modificari privind structura de sustinere a pardoselii decat de catre montatorul autorizat. Demontarea sau eliminarea de elemente ale structurii conduce la pericolul prabusirii acesteia.
9) Cablurile nu se vor monta peste marginile panourilor si nu se vor pune in contact cu structura in nici un loc.
10) a) La transportul obiectelor grele se va proteja suprafata pedonabila cu placi sau panouri lemnoase reducand astfel si sarcina concentrata.
b) Atentie la incarcarile dinamice in cazul utilajelor de incarcat (elevatoare, lifturi etc) si luati in calcul pentru dimensionarea operatiunilor desfasurate pe pardoseala.
11) Curatarea pardoselii se va efectua prin stergere cu material non abraziv (textil) imbibat in solutie de curatat (apa cu detergent neutru) si stors foarte bine. Se va folosi cat mai putina apa iar detergentii se aleg in functie de specificul tipului de finisaj al panourilor.
12) Orice defect, distrugere sau schimbare a proprietatilor pardoselii vor fi raportate in maxim 24 ore montatorului pentru a se stabili cauza si posibilitatile de remediere.
Folosirea si intretinerea pardoselii suprainaltate
Servicii > Intretinere pardoseli profesionale > Folosirea si intretinerea pardoselii suprainaltate
Imaginile, detaliile tehnice, descrierile produselor au caracter informativ si nu creaza obligatii contractuale. Producatorul isi rezerva dreptul de a modifica aceste caracteristici fara o notificare prealabila. Pentru informatii exacte asupra acestor aspecte, precum si pentru disponibilitatea unui anumit produs,
va rugam contactati un reprezentat vanzari.